Mariner
kødet i en god, grov sennep i 2-12 timer før tilberedning. Senneppen giver smag
til både kød og sauce.
2
personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 45 min, Marinering: min.
2 timer Koge-/stegetid: 20 min.
#
Mørbrad:
300
g afpudset svinemørbrad
2 spsk
grov dijonsennep
1 spsk
olie
salt
og peber
15
g smør
Grønsager:
250
g majroer
250
g frisk spinat
15
g smør
Sauce:
1-2
skalotteløg
50
g bacon
1
dl hvidvin
1
dl bouillon
1
dl piskefløde eller cremefraiche 38%
Tilbehør:
kogte
kartofler eller brød
*
Skær
kødet i 1½ cm tykke skiver, og vend dem med sennep, olie, salt og peber.
Sæt
dem i køleskabet i 2-3 timer eller natten over.
Skræl
majroer og skær dem i både.
Skyl
spinaten grundigt, og slyng den tør.
Pil
skalotteløgene og hak dem fint.
Skær
baconskiverne i tynde strimler, og steg dem gyldne i en tykbundet gryde.
Tilsæt
skalotteløg, og steg dem bløde.
Tilsæt
vin, og kog i 3-5 min.
Tilsæt
bouillon og fløde, og kog saucen igennem i 3-5 min.
Brun
kødet på en varm pande med lidt smør.
Læg
kødet i saucen, varm det igennem, og smag til med salt og peber og evt. lidt
mere sennep.
Sauter
maj roerne blanke og sprød/møre i smør.
Vend
spinaten i, til den akkurat falder sammen.
Krydr
med salt og peber.
Anret
mørbrad i sennepssauce med majroer og spinat, og giv kogte kartofler eller brød
til.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin