Hvis der er travlt om morgenen, er det en god ide at bage en portion af disse morgenmadsmuffins aftenen før.
12 cupcakes:
175 g finthakkede tørrede abrikoser
175 g müsli
250 g hvedemel
2 ½ tsk bagepulver
1 ¼ dl appelsinsaft
1 ¼ dl æblesaft
3 spsk vegetabilsk olie
100 g honning
1 æg, letpisket
Varm ovnen op til 175°C og smør en muffinform med 12 huller.
Bland abrikoser, müsli, mel og bagepulver i en skål med en ske. Stil det til side. Pisk appelsinsaft, æblesaft, olie, honning og æg i en stor skål med en elektrisk håndmikser.
Tilsæt melblandingen til æggeblandingen og rør, til det er næsten blandet.
Fordel dejen i formen og bag kagerne i 20 minutter.
Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter.
Vip kagerne ud og lad dem køle af på en rist.
Opbevar cupcakes i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.
Variationer:
Müslicupcakes med fersken
Følg basisopskriften. Erstat abrikoserne med 175 g tørrede ferskner.
Müslicupcakes med kokos
Følg basisopskriften. Tilsæt 4 spsk kokosmel til de tørre ingredienser.
Müslicupcakes med ahornsirup
Følg basisopskriften. Erstat honning med 100 g ahornsirup.