Til 4 personer
½ kg tynde rabarberstilke
100 g sukker
6-8 store makroner
2-3 spsk sød sherry
Creme:
2 æggeblommer
3 spsk sukker
1 spsk majsstivelse
2 ½ dl piskefløde
1 vanilje stang
flødeskum
Skær rabarberstilkene i 1 ½ cm lange stykker.
Kog dem møre med sukker og et par spsk vand. Lad dem svale af.
Creme: Pisk æggeblommer og sukker godt sammen og pisk majsstivelse i.
Bring fløden i kog med den flækkede vaniljestang.
Hæld den koghede fløde i æggemassen, mens der piskes.
Hæld tilbage i gryden og bring det i nærheden af kogepunktet, mens der piskes - cremen må ikke koge, så skiller den.
Tag gryden fra varmen og lad cremen svale af.
Fordel let knuste makroner i portionsglas og dryp dem med sherry.
Kom rabarber og creme på.
Top op med flødeskum.
Se også abrikostrifli - Marie's.