750 g rabarber
50 g hakkede, smuttede mandler
Lidt vand
1 ½ - 2 dl sukker (efter smag)
Lidt Maizenajævning til at samle med
100 g makroner
Evt. 2 - 4 spsk portvin/sherry.
Creme:
2 ½ dl mælk
1 æg
1 æggeblomme
1 ½ spsk sukker
1 ½ spsk Maizena
Korn af ½ stang vanilje
Rabarberne renses, skylles, skæres i 2 cm lange stykker og lægges i et smurt fad.
Sukker blandes med mandler og Maizenamel og drysses over mandlerne.
Rabarberne dampes møre i mikrobølgeovnen ved fuld effekt i ca. 8 minutter. Der røres 2 - 3 gange under tilberedningen.
Alle ingredienserne til cremen piskes sammen.
Cremen hældes i en kande eller høj skål og koges i mikrobølgeovnen ved fuld effekt i ca. 3 minutter. Der piskes hvert minut. Cremen afkøles.
Makronerne kommes i en skål, og vinen hældes over.
De afkølede rabarber fordeles over makronerne, og cremen fordeles over rabarberne. Deres drysses eventuelt med hakkede mandler.
Triflien pyntes med flødeskum inden servering.