Når sommeren er over os, er der intet som hjemmelavet
flødeis med smagfulde jordbær. "Romanoff" betyder, at bærrene er
marinerede med appelsin og vodka.
6 personer. Arbejdstid: 40 min. Marineringstid: 1-2 timer. Indfrysningstid:
ca. 20 min. Kræver ismaskine
#
750 g jordbær
1 dl Cointreau (evt. Grand Marnier eller anden
appelsinlikør)
1 dl appelsinsaft
1 dl vodka
1 appelsin [øko]
evt. lidt flormelis
Flødeis:
1 vaniljestang
8 + 1 dl sødmælk
1 dl piskefløde
8 æggeblommer
1 knivspids fint salt
200 g sukker
*
Skyl jordbærrene i koldt vand.
Lad dem dryppe af, nip haserne af, og del bærrene i halve
eller kvarte.
Bland appelsinlikør med appelsinsaft, vodka og fint strimlet
eller revet appelsinskal.
Kom jordbærrene i blandingen, og lad dem marinere i 1-2
timer.
Smag til med flormelis.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Varm 8 dl mælk og fløden op til75 °C sammen med vaniljekorn,
den tomme vaniljestang og 150 g sukker.
Pisk æggeblommerne skummende med 50 g sukker.
Tilsæt 1 dl mælk og salt.
Pisk ca. 1 dl af den varme mælkeblanding i æggemassen, og
hæld blandingen tilbage i gryden under konstant omrøring, uden at det koger.
Hæld herefter cremen igennem en fin sigte, og afkøl den.
Hæld iscremen i en ismaskine, og kør, til den er blød.
Hvis isen opbevares i fryseren, skal den tages ud og sættes
i køleskabet i ca. 30 min. før servering.
Nyd den bløde flødeis med de marinerede jordbær.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin