500g fine ærter, gerne fra frost
2 l god hønsebouillon
salt og hvid peber
evt. lidt fino portvin
¼ l piskefløde eller cremefine
250 g cremefraiche 38%
½ fl. mousserende vin, Cava eller Champagne
lidt fintsnittet purløg
Kog en stor pose fine ærter (kun indholdet) i lige så fin hønsebouillon i 10 min.
Kør det hele en tur i blenderen. Gerne over flere omgange, da en overfyldt blender uden låg gør suppen tynd. (fordi de fleste ærter bliver blæst ud i køkkenet i stedet for at blive i suppen).
Hæld de purerede ærter og hønsebouillon tilbage i gryden. Rør cremefraiche i og gennemvarm den uden at koge. Smag til med salt og hvid peber og eventuelt en anelse tør fino portvin. Pisk ¼ l piskefløde til flødeskum og vend det i suppen sammen med ½ fl. mousserende vin. Undgå at suppen bliver for tynd. Server straks i varme suppeskåle og drys med purløg.
--