Let, god tyggemodstand og fin smag gør denne suppe til en
herlig optakt til et hvilket som helst måltid, eller nyd den til frokost - Alt
i et.
• Rejer er magre og indeholder meget jern.
• Suppen indeholder kun 108 kalorier pr. portion.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 10 min. 4 portioner
# Råvarer til Rejesuppe kinesisk
125 g pillede rejer
1 spsk Maizena
200 g gulerødder
1 l fiskebouillon
1 spsk soya
100 g kinakål
50 g porre
225 g vandkastanjer
125 g sukkerærter
½ tsk sesamolie
*
Fremgangsmåde:
1 Rør ½ dl vand og maizenamel sammen i en lille kop.
Bland det godt og stil til side.
2 Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver.
Bland bouillon, soya og gulerødder i en gryde.
Bring i kog og lad det simre i ca. 5 min.
3 Skyl kålen og skær den i strimler.
Snit porren og skyl den godt i rindende vand.
Skær den i fine ringe.
Lad vandkastanjerne løbe af og skiv dem.
Kom kål, porre og kastanjer i gryden og kog yderligere 4
min.
4 Skyl sukkerærterne.
Kom sukkerærter, sesamolie og rejer i bouillonen.
Jævn med maizena-blandingen.
Bring det i kog og lad det koge, til suppen er jævn.
Fordel i fire opvarmede suppetallerkener.
Server straks.
Tips & råd
Kinakål smager som en mellemting mellem blegselleri og
salat.
Striml den til salat og supper, eller riv den i stykker
direkte ned i wokken.
Skær porren i skiver på skrå for at få lange strimler.
Anvend både den milde hvide og den stærkere grønne del i
denne opskrift.
VARIATION
For en fyldige re suppe, tilsæt ½ dl lynris i trin 2.
Du kan også lave suppen til en kyllingesuppe, hvis du
erstatter fiskebouillonen med hønsebouillon og rejerne med strimlet
kyllingekød.
PR. PORTION: Energi: Kcal 108 = kj 455
Kulhydrat 12 g Protein 11 g Fedt 2 g (16%) Fibre 4 g