6-700 g kalveryg eller kalvebov
1 løg
3 dl kødbouillon
200 g sukkerærter
2-3 spæde porrer eller forårsløg
1 ½ spsk hvedemel
1 dl fløde
1 spsk citronsaft
1 spsk hakket frisk estragon eller ½ tsk tørret
½ dl finthakket persille
2 spsk fintklippet purløg
Skær benene fra kalvekødet og skær kødet i 2x2 cm store stykker.
Pil løget og skær det i både.
Kog bouillonen med løg og læg kød og ben i.
Lad det koge under låg over svag varme til kødet er mørt, ca. 40 min.
Tag benene op.
Rens sukkerærter og porrer og skær porrerne i stykker.
Ryst eller rør hvedemel og fløde sammen og kom jævningen i gryden under
omrøring.
Tilsæt citronsaft og kom sukkerærter og porrer i.
Lad det simre i 5-10 minutter til grønsagerne er bløde med stadig
spændstige.
Kom krydderurterne i og smag til med salt og peber.
Serveres med kogte kartofler eller løse ris.
Tips: Sukkerærterne kan erstattes med haricots verts eller snitbønner.