800 g rokkevingefileter
1 stor kop rejer
2 porrer
2 gulerødder
frisk dild
½ citron
400 g frisk båndpasta
2 dl tør hvidvin
6 dl fløde
salt og peber
eventuelt lidt rød kaviar
Rokkevingefileterne skæres i portionsstykker. Gulerødderne skrælles og porrerne gøres rene. Begge dele skæres i 4 cm stykker og derefter i tynde strimler. Læg gulerødder og porrer i en gryde og dæk dem med rokkevingerne.
Hvidvin og fløde hældes ved og damp fisk og grønsager under låg i 10 minutter – eller til rokkevingerne er faste at mærke på.
Saucen sies fra og koges jævn uden låg til den bliver lidt tyk og tilsættes hakket dild og hakket citron (med skræl). Smag til med salt og peber.
Den kogte pastaen hældes i en sigte, drypper af et kort øjeblik, og anrettes midt på 4 tallerkner. Ovenpå lægges grønsagerne og øverst rokkevingerne. Saucen hældes rundt over retten. Rokkevingerne pyntes med rejerne og nogle blade citronmelisse – eventuelt lidt rød kaviar.
Server godt brød til.
--