1,5 kg rådyrkød
Marinade:
70 ml olivenolie
2 fed knust hvidløg
½ spsk frisk fintrevet ingefær
½ løg i meget små terninger
fintrevet skal fra ½ ubehandlet citron og ½ ubehandlet appelsin
½ frisk rød chili i meget små tern
60 gram gulerødder
½ tsk friskkværnet peber
90 ml rødvin (evt lidt mere hvis man ikke kan få kødet dækket af marinaden. Ønskes en lys marinade kan man bruge hvidvin)
40 ml vand
60 ml ketcap manis (en slags soya souce specialforretninger har det som regel – almindelig soya kan bruges i stedet)
60 ml kinesisk oyster sauce
1-2 laurbærblade
2 spsk honning
oliven olien varmes i en gryde. Tilsæt hvidløg, citrusskal, ingefær, løg gulerod og chili kog i 5 min. Tilsæt resten kog i 20 minutter. Kom kødet i den varme marinade og lad det stå – helst 18-24 timer så kan du ikke undgå ros af dine gæster!
Kødet steges på en pande, brun først kødet ved høj varme 1-2 min på hver side.
Steg det herefter ved jævn varme i 10-15 minutter.
Når kødet er stegt, pakkes det ind og lægges til at hvile.
Kog væden ind til den får en god smag og konsistens.