1200 g frilandskylling
salt
peber
olie
1 stort løg
½ porre
2 stilke bladselleri
2 fed hvidløg
1 laurbærblad
1 kvist timian
9 dl hønsebouillon
1 ½ dl kaffefløde
lidt olivenolie til pynt
Opbagning:
60 g smør
60 g hvedemel
41/2 dl mælk
Forvarm ovnen til 200°C.
Drys kyllingen med salt og peber og brun den i almindelig olie.
Hak løg, porre og bladselleri groft.
Hæld grønsagerne i en gryde sammen med hvidløg, laurbærblad og timian.
Læg kyllingen i gryden og tilsæt hønsebouillon. Bring det i kog.
Lad det simre i ovnen i 50 minutter. Dryp kyllingen indimellem.
Smelt smørret. Når det bruser, tilsættes melet.
Varm det igennem på mellemste blus under omrøring, indtil det er lysebrunt.
Opvarm mælken i en gryde og tilsæt det lidt ad gangen under omrøring.
Når kyllingen er færdig, lægges den til side for at hvile.
Hæld suppen igennem en si. Bring saucen i kog og tilsæt suppen lidt ad gangen.
Tilsæt kaffefløde og pisk det i. Suppen smages til med salt og peber.
Skær kyllingen ud, læg stykkerne i skåle og hæld suppen over.
Læg det sprødstegte kyllingebryst øverst. Til sidst dryppes med olivenolie.