(4-6 personer)
1 frilandskylling, ca. 1200 g
salt og peber
olie
1 stort løg
½ porre
2 stilke bladselleri
2 fed hvidløg
1 laurbærblad
1 kvist timian
9 dl hønsebouillon
1 ½ dl kaffefløde
lidt olivenolie til pynt
Forvarm ovnen til 200ºC. Drys kyllingen med salt og peber og brun den i almindelig olie. Hak løg, porre og bladselleri groft. Hæld grønsagerne i en gryde sammen med hvidløg, laurbærblad og timian. Læg kyllingen i gryden og tilsæt hønsebouillon. Bring det i kog. Lad det simre i ovnen i 50 minutter. Dryp kyllingen indimellem.
Opbagning:
60 g smør
60 g hvedemel
41/2 dl mælk
Smelt smørret. Når det bruser, tilsættes melet. Varm det igennem på mellemste blus under omrøring, indtil det er lysebrunt. Opvarm mælken i en gryde og tilsæt det lidt ad gangen under omrøring.
Når kyllingen er færdig, lægges den til side for at hvile. Hæld suppen igennem en si. Bring saucen i kog og tilsæt suppen lidt ad gangen. Tilsæt kaffefløde og pisk det i. Suppen smages til med salt og peber. Skær kyllingen ud, læg stykkerne i skåle og hæld suppen over. Læg det sprødstegte kyllingebryst øverst. Til sidst dryppes med olivenolie.