½ l. sødmælk
1 ½ dl rismel
2 æg
75 g rasp
1 spsk kartoffelmel
1 spsk lunet smør
¾ tsk salt
evt. lidt kardemomme
letsaltet vand
Der koges en fast grød, mere stiv end den sædvanlige rismelsgrød, af ½ liter sødmælk og 1 ½ dl rismel.
Grøden afkøles. 2 æg, 75 g knuste tvebakker (i vore dage. rasp), 1 spsk
kartoffelmel samt 1 spsk lunet smør og ¾ tsk salt røres i.
Kartoffelmelet gør bollerne glatte, men kan evt. udelades.
I rigtigt gamle dage anvendte man også lidt kardemomme i.
Dejen røres godt og anvendes med det samme.
En gryde med kogende letsaltet vand skal stå parat.
Bollerne sættes af med en ske eller trilles mellem hænderne i en størrelse som en stor hasselnød.
Bollerne lægges i det kogende vand og koges over svag varme i 8-10 min.