Logo

Hvide asparges med estragoncreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvide asparges med estragoncreme


Hvide asparges smager fantastisk og i denne enkle og nemme opskrift er de helt enkelt serveret med blød estragoncreme. Smager fantastisk.

2-4 personer Arbejdstid: 30 min. Koge-/stegetid: 15 min.

#

500 g tykke hvide asparges

2½ dl vand

¼ tsk salt

 

Sauce:

1 skalotteløg

1 fed hvidløg

15 g smør

1 dl aspargesvand

1 dl piskefløde

1 tsk majsstivelse

2-3 stilke frisk estragon

evt. 1 tsk djonsennep

salt og peber

 

Tilbehør:

2 skiver lyst brød

½ spsk jomfruolivenolie

*

 

Skræl de hvide asparges, og knæk den nederste træede ende af.

Læg de hvide asparges i en sauterpande, og gem skræller og endestykker i en pose i køleskabet - de kan bruges til en mousse eller suppe.

Hæld kogende vand ved aspargesene, og giv dem et stille opkog under låg.

Tilsæt salt, og lad aspargesene simre under låg, til de er akkurat møre i 3-5 min - efter tykkelse.

Tag dem op, og hold den varme under et rent viskestykke vædet med kogende vand.

Pil skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint.

Sauter dem bløde og blanke i en lille gryde med smør.

Hæld 1 dl aspargesvand og fløde i gryden med skalotteløg/hvidløg, og giv det et opkog.

Jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand, og tilsæt ca 1 spsk finthakkede estragonblade.

Smag til med sennep, salt og peber.

Server de dampede asparges med saucen, og ristet eller grillet brød stænket med olie.


INFO: Hvide asparges har en fin ærteagtig smag. Åh nej, tænker du nu – de skal jo skrælles på en helt bestemt måde. Fortvivl ikke, her får du snitte-vejledningen: Hold fast ved hovedet og skræl ned mod bunden af aspargesen med en aspargesskræller eller en kartoffelskræller. Toppen på en asparges er det ypperste og skal ikke skrælles.


Danske asparges

Fra maj til sankthans er der danske asparges, og de er virkelig en nydelse. De kræver kun en kort og nænsom tilberedning - og de grønne kan også nydes rå i salater.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.776 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her