Herligt luftige "æg", som sammen med friske bær og
vaniljecreme bliver en fuldkommen drømmedessert. • Sneæggene indeholder kun
lidt sukker og få kalorier og bærrene leverer en hel del vitaminer. Tilberedning
30 min. 6 portioner
# Råvarer til Sneæg med vaniljecreme:
3 æggehvider
½ spsk friskpresset citronsaft
1 nip salt
6 spsk sukker
VANILJECREME:
2 æggeblommer
1 spsk kartoffelmel
½ l mælk
½ vaniljestang
GARNERING:
100 g hindbær
mynteblade
*
Fremgangsmåde:
Pisk æggehvide, citronsaft og salt med mixer til fast
skum.
Pisk sukkeret i lidt ad gangen og fortsæt med at piske, til
æggehviden er fast og blank.
Pochér æggehviderne (se Tips & råd).
2 Vaniljecreme: pisk æggeblommerne sammen med kartoffelmel
og lidt mælk.
Del vaniljestangen på langs og skrab de sorte vaniljekorn
ud. Gem dem.
Bring resten af mælken i kog med vaniljestangen.
Tag vaniljestangen op og pisk den vamle mælk ned i med
æggeblommen.
Hæld det tilbage i gryden og varm det igennem under
omrøring.
Rør de sorte vaniljekorn i til slut.
3 Sæt ovnen på grillvarme.
Rens hindbærrene.
Hæld vaniljecremen i ovnfaste portionsskåle og læg sneæggene
ovenpå.
4 Stil portionsskålene med creme og sneæg under grillen en
kort stund, til æggehviden er gylden.
Garner med hindbær og mynteblade og server straks.
Tips & råd
Pochering: bring vand i kog i en sauterpande med låg.
Fyld en sprøjtepose med rund tylle med æggehvide.
Sprøjt små boller på et stykke smørrebrødspapir og lad siden
bollerne glide ned i vandet.
Det må ikke bulderkoge! Sænk varmen.
Læg låget på og lad bollerne simre i 6 min.
Tag bollerne op med en hulske, lad dem løbe godt af og stil
dem til side, så de kan køle af.
Læg bollerne på vaniljecremen og grill i ovnen en kort
stund.
PR. PORTION: Energi: Kcal 174 = kJ 730
Kulhydrat 21 g Protein 9 g Fedt 6 g (31%) Fibre 1 g