Creme anglaise:
4 dl sødmælk
75 g sukker
1 stang vanilje
4 æggeblommer
Sneæg:
4 æggehvider
200 g sukker
Karamel:
2 spsk lys sirup
50 g sukker
Start med at tilberede cremen.
Kog mælk op med ⅔ af sukkeret og kom kornene fra vaniljestangen, til sukkeret er smeltet.
Pisk æggeblommerene lyse med resten af sukkeret, og tilsæt den kogende mælk lidt efter lidt under kraftig piskning.
Hæld cremen tilbage i gryden, og kog akkurat op under stadig omrøring.
Tag den fra varmen, og afkøl crémen helt.
Kog vand op i en fladbundet gryde.
Pisk hviderne næsten stive, tilsæt halvdelen af sukkeret, og pisk, til de er helt stive.
Vend resten af sukkeret i.
Dæmp varmen på vandet, så det holder sig under kogepunktet.
Form boller af marengsen med en ske og "læg" dem på vandet, og "kog" dem 4 minutter, inden de vendes og koger tilsvarende på den anden side. Det er vigtigt at vandet ikke begynder at koge med rigtige bobler, så vil æggene gå istykker.
Tag æggene op med en hulske, og læg dem på et viskestykke eller vandsugende papir til afkøling.
Fordel den kolde creme i 4 dybe tallerkner, og læg de afkølede sneæg på cremen.
Kog en karamel af sirup og sukker, til sukkeret er smeltet.
Og karamellen er lysebrun.
Tag gryden af varmen, og dryp den varme karamel på.
Stil koldt til servering.