185 g sukker
1 ½ spsk kakao
1 ½ l. stærk espressokaffe
Kom sukker og kakao i en stor gryde, tilsæt gradvist 1 ½ dl vand, og rø det over svag varme, indtil sukkeret er opløst.
Bring det i kog, skru ned for varmen, og lad det simre i 3 minutter.
Tag det fra varmen, og rør det friske kaffe i.
Hæld blandingen i en lav metalform eller -bakke, og lad den blive helt kold.
Frys indtil den er delvist frossen.
Rør den igennem med en gaffel for at fordele iskrystallerne.
Frys videre indtil den er fast.
Findél granitaen med en gaffel, og sæt den tilbage i fryseren i 1 time før den serveres.
NB: Isen er meget hård når den er frosset, så den skal fryses i en lav form og røres igennem, når den er delvist frossen.
Det er vanskeligt at røre den igennem, hvis den har været frosset i en dyb form.