En kold hvidløgssuppe, som ikke er særlig godt kendt i Danmark, men som kan være meget lækker, og som egentlig burde kaldes mandelsuppe.
Efter at have smagt den i Andalusien har jeg nu forsøgt at lave den flere gange herhjemme med varierende resultat.
Den første version blev den allerbedste, for da brugte jeg blot 3 skiver hvidt sandwichbrød udblødt i vand, 150 g smuttede, meget smukke, spanske mandler (det blev en formue), godt 1 dl virkelig frisk og velsmagende olivenolie, 2-3 spsk sherry vinagre, 3 fed hvidløg samt salt og peber.
Det hele blev kørt til pure på foodprocessoren og stillet på køl.
Lige inden servering blev tilsat masser af søde, halverede muskateldruer uden sten, der gav sødme og friskhed i suppen.
Er suppen meget tyk, kan den fortyndes med lidt iskoldt vand.
I en anden udgave brugte jeg udblødt, hjemmebagt grovbrød og færre mandler, sådan som de fleste "husmoder-opskrifter" foreskriver - nogle siger samme vægt i mandler som brød, andre siger kun 12 mandler til 3-4 skiver brød, ja helt op til 400 g brød.
Ved serveringen tilsattes tern af æble. Ja, men det blev så en hverdagsudgave, der ligger milevidt fro førsteudgaven, og sådan er det bare.