12 dl vand
4 dl mælk
¾ kg kyllingefilet
½ kg små skrællede Vildmose-kartofler
¼ kg store "mose-kartofler" skåret i terninger
½ kg røde kartofler skåret i terninger
2 majskolber delt i 2 (eller 250 gram majs)
1 stilk bladselleri
½ hakket løg
½ hakket rødløg
½ hvidløg delt i pillede fed
1 bundt persille
½ bundt koriander, hakket
4 snittede forårsløg
Salt og peber
Aji-sauce:
½ løg
½ forårsløg
2 spsk hakket koriander
½ rød chili uden kerner
2 tsk cidereddike
1 spsk olivenolie
Salt og peber
Tilbehør:
1,5 dl cremefraiche
1 dl kapers uden væde
2 avocadoer i både
Kom alle ingredienserne til aji-saucen i blenderen og hak dem hurtigt sammen. Smag til og hæld saucen op i en skål. Tag en stor gryde og kom vand, mælk, de 3 slags kartofler, selleri, begge slags løg og kyllingefileterne i. drys med salt og peber og lad det hele simre i ca. 45 min.
Tag kødet op og kom majs, forårsløg, koriander og persille i og lad det koge med i ca. 10 min. Mos kartoflerne ud med et piskeris eller lignende. Smag til med salt og peber.
Skær kødet i strimler og server i eller til suppen.
Kom kapers og avocadobåde i en skål og server dem til suppen sammen med aji-saucen og cremefraiche.
Server suppen i skåle og lad gæsterne selv komme garniture i, som de har lyst.