Antal personer: 5-6
1 agurk
4 fed hvidløg
½ tsk salt
75 g hakkede valnødder
40 g daggammelt brød, brækket i stykker
2 spsk valnødde- eller solsikkeolie
4 dl yoghurt naturel
1 dl koldt vand eller afkølet mineralvand uden brus
1-2 tsk citronsaft
Garnering:
40 g valnødder, groft hakkede
1 ½ spsk olivenolie
Frisk dild
Skær agurken halvt over og skræl den ene halvdel. Skær den skrællede agurk i terninger og læg den til side. Brug en stor morter og støder, knus hvidløg og salt godt sammen. Bland derefter valnødder og brød i. Når blandingen er lind, tilsættes valnødde- eller solsikkeolie lidt efter lidt. Blandes godt. Hæld blandingen over i en stor skål og slå yoghurt og agurketerninger i. Tilsæt koldt vand eller mineralvand og citronsaft for at smage den til. Øs suppen op i afkølede suppeskåle og server den. Garner med hakkede valnødder og et par stænk olivenolie. Læg til sidst en kvist dild oveni og server suppen med det samme.
Tips:
Ønskes suppen mere lind, kan den pureres i en foodprocessor eller blender før serveringen.