400 g lammelever
smør til stegning
14 svesker uden sten, udblødt i vand
250 g champignons
1 spsk myntegele
salt
friskkværnet peber
5 dl fløde
40 g smør og 50 g hvedemel rørt sammen til smørbolle til jævning
Leveren skæres i ikke for tykke skiver , der vendes i hvedemel, krydret med salt og peber.
skiver ne brunes et kort øjeblik på panden i smør og lægges i en gryde.
Panden koges af med 3 dl vand, tilsættes fløden og smages til med salt, peber og myntegele.
Kan evt. tilsættes lidt kulør.
Champignons, skåret i kvarte, lægges over leveren sammen med de udblødte svesker.
Skyen fra panden sies over, og det simrer svagt under låg i 30 min.
Saucen jævnes med smør/melbolle og simrer 5 minutters tid.
Smages inden servering til med salt, peber og evt. lidt mere myntegele.
Kartoffelmos eller flûtes kan serveres til