Lammekølle uden ben er et ideelt stykke kød til marinering.
Forberedelse: 30 min. samt mindst 8 timer i køleskabet. Grilltid: 20-30 min.
3 spsk kværnet sort peber
1 spsk frisk finthakket rosmarin (eller 1 ½ tsk tørret)
3 spsk frisk finthakket mynte
8 hvidløgsfed, hakkede
1 dl olivenolie
3 spsk rødvinseddike
2 spsk sojasauce
2 dl rødvin
1 udbenet lammekølle
2 spsk dijonsennep
havsalt
A. Bland 1 spsk kværnet peber, rosmarin, mynte, hvidløg, olie, eddike, sojasauce og rødvin i en skål.
Pensl lammekøllen med marinaden og pak kødet ind i plastfolie.
Læg lammekøllen i køleskabet i mindst 8 timer.
B. Gør grillen klar.
Tag kødet ud af køleskabet, smør det med sennep og gnid det med de resterende 2 spsk kværnet peber samt salt.
Sæt et stegetermometer i den tykkeste del af låret.
C. Læg kødet på den varme del af grillen.
Når hele låret har fået en fin farve, lægger du kødet på den kølige del af grillen.
Når temperaturen i midten af kødet er lige over 60°C, er kødet færdigt.
Lad kødet hvile i 10 minutter før det skæres ud.