Til cremen er anvendt friske hyldeblomster. De kan erstattes of hyldeblomstsaft, men udskift da 1 dl fløde med saft.
Mørdejsbund:
150 g hvedemel.
100 g usoltet smør.
50 g sukker.
1 æggeblomme
Hyldeblomstcreme:
6 pasteuriserede æggeblommer.
4 spsk sukker.
1 spsk Maizena majsstivelse.
2 dl fløde.
1 vaniljestang.
6 klaser hyldeblomst.
Et par dråber lime- eller citronsaft
Fyld:
250 g jordbær.
1 spsk flormelis
Bund: Kør alle ingredienser på en foodprocessor med kniven til en samlet jævn dej. Stil køligt 1 times tid.
Rul dejen ud og læg den i en tærteform.
Blindbag den ved 180º i 15-20 minutter. Afkøl tærtebunden.
Hyldeblomstcreme: Klip hyldeblomsterne fra stilkene og hak blomsterne meget fint.
Opvarm fløden med vanilje og hakket blomster til kogepunktet.
Pisk æggeblommer med sukker og Maizena og hæld langsomt den varme fløde over æggeblommerne under konstant piskning.
Opvarm cremen, til den begynder af få konsistens som creme, og kom den straks i en skål. Smag til med lime- eller citronsaft.
Fyld den kolde creme i tærtebunden og pynt med jordbær.
Drys med flormelis og server straks.