Logo

Råstegt hummer i Coraline med mandler og kastanjer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Forret til 4 personer

# Ingredienser 
2 hummere a ca. 500 g
200 g skyllet, ribbet spinat
1 finthakket, lille skalotteløg
1 pillet hvidløgsfed
1 spsk usaltet smør
1 rosmarinkvist (kan udelades)
Olivenolie
Salt, peber
 
Coraline:
Hummerskaller
Olivenolie
Lidt hakket gulerod, løg, porre, sel­leri og hvidløg
½ spsk tomatpuré
1 dl cognac
1 dl hvidvin
Timian, laurbærblad, korianderfrø
½ l. piskefløde
80 g pillede kastanjer
80 g smuttede mandler
½ spsk finthakket merian
½ spsk finthakket basilikum

* Tilberedning

Råstegt hummer: Blancher hummer­ne i rigeligt, spilkogende vand ca. 2 minutter.
Tag dem op og afkøl i isvand.
Bræk forsigtigt hummerkødet ud af skallen.
Del halerne på langs.
Gem skallerne til "Coraline".
 
Coraline: Brun hummerskallerne kraf­tigt af i hed olie, tilsæt grønsager, timian, laurbærblad og koriander­frø, sauter et øjeblik, kom tomatpureen på og brun den med et par minut­ter.
Hæld cognac på, flamber og til­sæt så fløde.
Lad coralinen simre ca. 20 minutter.
Si den gennem en fintmasket si.
 
Rist mandlerne uden fedtstof i en kas­serolle.
Tilsæt kastanjerne og rist dem med, hæld hvidvin på og redu­cer til en tredjedel.
Kom coralinen på og reducer den herefter, til den begynder at få konsistens.
Vend merian og basilikum i og smag til med salt og peber.
Krydr hummerkødet med salt og peber og steg det i olivenolie, evt. med en rosmarinkvist, et par minutter på hver side.
Sauter spinaten med skalotteløg og hvidløg (fjern hvidløget bagefter). Husk salt og peber!
 
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.654 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her