Forret til 4 personer
# Ingredienser
2 hummere a ca. 500 g
200 g skyllet, ribbet spinat
1 finthakket, lille skalotteløg
1 pillet hvidløgsfed
1 spsk usaltet smør
1 rosmarinkvist (kan udelades)
Olivenolie
Salt, peber
Coraline:
Hummerskaller
Olivenolie
Lidt hakket gulerod, løg, porre, selleri og hvidløg
½ spsk tomatpuré
1 dl cognac
1 dl hvidvin
Timian, laurbærblad, korianderfrø
½ l. piskefløde
80 g pillede kastanjer
80 g smuttede mandler
½ spsk finthakket merian
½ spsk finthakket basilikum
* Tilberedning
Råstegt hummer: Blancher hummerne i rigeligt, spilkogende vand ca. 2 minutter.
Tag dem op og afkøl i isvand.
Bræk forsigtigt hummerkødet ud af skallen.
Del halerne på langs.
Gem skallerne til "Coraline".
Coraline: Brun hummerskallerne kraftigt af i hed olie, tilsæt grønsager, timian, laurbærblad og korianderfrø, sauter et øjeblik, kom tomatpureen på og brun den med et par minutter.
Hæld cognac på, flamber og tilsæt så fløde.
Lad coralinen simre ca. 20 minutter.
Si den gennem en fintmasket si.
Rist mandlerne uden fedtstof i en kasserolle.
Tilsæt kastanjerne og rist dem med, hæld hvidvin på og reducer til en tredjedel.
Kom coralinen på og reducer den herefter, til den begynder at få konsistens.
Vend merian og basilikum i og smag til med salt og peber.
Krydr hummerkødet med salt og peber og steg det i olivenolie, evt. med en rosmarinkvist, et par minutter på hver side.
Sauter spinaten med skalotteløg og hvidløg (fjern hvidløget bagefter). Husk salt og peber!