Logo

Råmarineret oksekød med urter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

# Ingredienser

ca. 300 g oksekød, mager filet eller inderlår, i  ganske tynde skiver
1 spsk jomfruolivenolie
en anelse rødvinsvinaigre
50 g forårsløg
50 g courgette
50 g friske champignon (kan udelades)
100 g brøndkarse
lidt purløg
salt og peber
 
Basilikumdressing:
¼ dl mayonnaise
½ dl ymer
5 blade frisk basilikum
½ fed hvidløg
1 spsk jomfruolivenolie
salt og peber

* Tilberedning 
Få slagteren til at skære det magre kød på pålægsmaskinens tyndeste indstilling.
Ligeså papirtyndt som Parmaskinke.
Maskinen skal være rengjort efter skæring af røgvarer ellers får oksekødet afsmag.
Mayonnaise og ymer blendes sammen.
Basilikum, hvidløg og olivenolie blendes med.
Dressingen bliver særlig god, hvis den laves i god tid, så smagen af basilikum rigtig træk­ker ud i saucen.

Forårsløg, skåret i ganske tynde skiver, (brug også det meste af det grønne af løgene) og courgetter skåret som tændstikker iblandes. Krydres med salt og peber.
Champignoner skæres i fine skiver.
Placer kødskiverne i et enkelt lag. 
Kødet pensles forsigtigt med en blanding af olivenolie og vinaigre.
Pas på, at blandingen ikke bliver for sur, den skal være næsten neutral, ellers smager man ikke kødet.
Drys med en anelse salt og lidt friskmalet peber.
Grønsagerne blandes med dressingen og placeres dekorativt på kødskiverne.
 
Lidt om sundhed
Courgetter og forårsløg indeholder A-vitamin og C-vitamin. I øvrigt er der fibre i grønsagerne, og B-6 vitamin og jern i kødet. Spises retten med en passende mængde brød, er der god sundhedsmæssig balance.
 
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.088 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?
Effektiv reklame - klik her