1 kg kalvehjerte
groft salt
peber
1 bdt persille
1 kvist frisk løvstikke eller 1 tsk tørret
1 kvist frisk timian eller 1 tsk tørret timian
1 skalotteløg
1 gulerod
20 g fedtstof
2-3 dl vand eller kalvebouillon
evt. lidt jævning
Skyl og rens det grundigt ved at krænge "vrangen" ud eller få slagteren til at hjælpe. Fjern årestammer og sener. Dup hjertet med papir fra køkkenrulle. Drys lidt salt og peber ind i hjertet. Kom persille i. Saml hjertet og fæstn med kødnåle. Rens og skær løg og gulerod i fine stykker. Smelt fedtstoffet i en gryde. Brun hjertet, kom løvstikke, timian, løg, gulerod og væde ved. Lad hjertet småstege i ca. 2 timer. Tag hjertet op af gryden. Fjern kødnålene. Jævn skyen lidt og smag den til.