250 g lyse fiskefileter
1 spsk vegetabilsk olie
1 spsk grøn karrypasta
½ tsk stødt gurkemeje
100 g langkornede ris
2 stilke snittet blegselleri
2 tørrede kaffir limeblade
4 forårsløg i skiver
1 l. vand
2 spsk fiskesauce
½ tsk rejepasta (kan udelades)
Fjern evt. skind og ben fra fiskefileterne og skær fisken i mundrette stykker.
Varm olien op i en stor gryde, tilsæt grøn karrypasta og gurkemeje og sauter i 2 minutter.
Bland de øvrige ingredienser i, undtagen fisken, og kog op.
Skru ned for blusset og lad simre under låg i 8 minutter.
Tilsæt fisken og kog videre i endnu 4 minutter, til fisken er færdig.
Fjern kaffir limeblade og server suppen øjeblikkeligt.
Risen suger for meget væde op, hvis suppen får lov til at stå og trække.