Logo

Stikkelsbærsuppe med rosensirup-parfumeret vanilleis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

150 g sukker
1 dl vand
saft og skal af en usprøjtet appelsin
1 dl hyldeblomstsaft, ufortyndet
200 g stikkelsbær
1 stang vanilje
½ dl rosensirup

Sukker karameliseres på en pande, og hyldeblomstsaften tilsættes. Vand, appelsinsaft og -skal tilsættes. Bringes til kogepunktet under omrøring. Tag fra varmen.
Stikkelsbærrene røres i den varme sirup. Lad suppen trække, til den er kold. Server med vaniljeis og lidt rosensirup på hver portion.

Vanilleis:
1 l kaffefløde
100 g sukker
1 stang vanilje
6 pasteuriserede æggeblommer

Fløde og halvdelen af sukkeret koges op med vaniljen. Æggeblommer piskes sammen med resten af sukkeret og fløden blandes i under stadig omrøring. Blandingen hældes tilbage i gryden og varmes igennem, til massen er cremet. Smag til med rosensirup. Ismassen fryses bedst i en ismaskine. Hvis du ikke har en ismaskine, skal massen røres igennem med jævne mellemrum, mens den fryser.
--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.357 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her