Logo

Stegt ørred med mandler og salat af appelsin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stegt ørred med mandler og salat af appelsin

 

Fyldt ørred er lækker grillmad. Ørred med mandler er nem festmad og hurtigt tilberedt - selv i et feriekøkken. Giv en salat af appelsin og/eller en fin kartoffelsalat til.

Til 4 personer. Tilberedningstid: ca. 35 min. Ikke fryseegnet

#

4 ørreder à ca. 250 g

hvedemel

salt og peber

1 spsk olie

75 g smør

50 g mandler

½ citron

 

Salat:
2 appelsiner (skiver)
2-3 gulerødder (spåner)
1 lille rødløg (ringe)

Marinade:
2 spsk honning
½ dl appelsinsaft (eller -juice)
et nip salt
stjerneanis
5 peberkorn
*

1. Begynd med marinaden til salaten.

Kog honning med appelsinsaft, salt, anis og peberkorn ca. 5 min.

Lad marinaden trække mindst 20 min. Si den.

Hæld marinaden over appelsiner, gulerødder og rødløg.

 

2. Rens, skyl og tør ørrederne.

Skær gællerne væk, men lad hoved og hale sidde.

Vend fisken i hvedemel krydret med salt og peber.

Smut mandlerne og skær dem i tynde snitter.

 

3. Steg ørrederne i halvdelen af olien og smørret i 5-6 min. på hver side, evt. lidt mere hvis de er tykke.

Hold de stegte ørreder varme enten i ovn eller i varmeskab.

 

4. Tør panden af med køkkenrulle, smelt resten af smørret og rist mandelsnitterne gyldne.

Fordel dem over ørrederne og dryp lidt citron over.

 

5. Serveres så nystegte som muligt med lune flûtes eller nye, kogte kartofler, eller en fin kartoffelsalat.

Server også med en salat af appelsin.


TIPS: Har du ikke ørred, så brug laks.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.355 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her