Alle elsker
tarteletter, og de er faktisk nemme at lave. Bag gerne tarteletskallerne selv.
De hjemmebagte smager bedre og friskere end de færdige fra supermarkedet.
Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: 1 time Koge/bagetid: 25 min. Ikke fryse-egnet. (4 personer)
#
25 g smør
2 spsk hvedemel
2 dl hønsebouillon
1 dl piskefløde
200 g kogt
kyllingekød (i mundrette stykker)
salt og peber
Tarteletter:
250 g hvedemel
150 g smør
1 knsp salt
1 æg
1 spsk iskoldt vand
Fyld:
1 bdt grønne
asparges
*
Hak mel og koldt
smør sammen til en grynet masse brug et mørdejsjern eller en foodprocessor.
Tilsæt salt og saml
hurtigt dejen med æg og vand.
Form dejen til en
tyk plade, pak den ind og sæt den i køleskabet 1 times tid.
Tænd ovnen på 200 °C
varmluft (220 °C alm. ovnvarme) og stil 12 linseforme omvendt på en bageplade
med bagepapir.
Rul dejen ud og
udstik den i cirkler (ca. 10 cm).
Prik dem med en
gaffel og læg dem uden på formene.
Pres dejen let til og
bag tarteletterne midt i ovnen ca. 12 min.
Vip tarteletterne af
formene og lad dem afkøle på en rist.
Skyl de grønne
asparges og knæk de træede ender af.
Del dem i mundrette
stykker.
Giv bouillonen et
opkog og kog de grønne asparges 2-3 min.
Tag dem op med en
hulske og lad dem afkøle.
Smelt smørret i en
gryde og rør melet i.
Tilsæt bouillonen
lidt ad gangen og kog saucen igennem 8-10 min.
Tilsæt fløde og kog
det igennem.
Smag til med salt og
peber og vend kyllingekød og asparges i. Fyld stuvningen i lune tarteletter og
server straks.
TIPS: Erstat evt.
kyllingekødet med 200 g pillede rejer.