Logo

Couscous med lam, abrikos og mandler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bouillon:
1 lammebov uden ben
2 løg pillede og delt i kvarte
4 fed hvidløg pillede og delt i halve
1 kanelstang
1 spsk salt
1 lille rød chili
1 strimmel citronskal
½ tsk sød paprika
100 g kikærter (udblødt i vand 24timer før brug)
½ tsk safran
1 tsk knust sort peber
 
Tilbehør:
3 gulerødder
3 majroer
100 g tørret abrikos
50 g smuttede mandler
1 lille courgette
2 spsk hakket bredbladet persille
2 spsk hakket frisk koriander
 
250 g couscous
25 g smør
1 tsk salt
 
Skær kødet i store stykker.
Læg alle ingredienserne til bouillonen i en gryde og dæk med vand.
Bring det i kog og skum urenheder væk.
Lad det simre en ½ time.
Skræl gulerødder og majroer og halver dem.
Tilsæt dem sammen med abrikoser og mandler og lad det simre videre i
en ½ time.
Del courgetten i kvarter og tilsæt den sammen med persille og koriander.
Lad retten simre videre i en ½ time.
Smag til med salt og peber.
Læg couscousgrynene i en skål med smør og salt og overhæld dem med
4,5 dl kogende vand. Lad dem stå i 2 min.
Rør derefter igennem med en gaffel.
Tilsæt eventuelt mere vand og lad dem trække til de er møre og løse.
 
Tips: Safran og knust peber kan pakkes i et kaffefilter, inden de
lægges i gryden, så det ikke bliver fjernet ved en fejl, når retten
skummes. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.418 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her