100 g gær
1 l lunken vand
1 dl olie
¾ tsk salt
½ tsk sukker
ca. 1750 g hvedemel
2 æg
Fyld: 250 g (1 ps.) knuste makroner
Bland gær og lunkent vand sammen og rør til gøren er opløst.
Olie, salt, sukker og hvedemel røres i, æltes godt sammen til dejen er ret lind.
Del dejen i 2 lige store stykker og form dem aflange.
De skal så ligge i ca 10 min.
Derefter rulles dejen ud til et aflangt stykke (ca. 90 X 30 cm), hvorpå
der kommes de knuste makroner i midten.
Den ene kant pensles med æggestrygelse.
Fold derefter en ⅓ af dejen ind mod midter og den med strygelsen ind
over den der lige er foldet. Trykkes lidt sammen ved folden, for at fyldet ikke skal løbe ud.
Vendes, rulles lidt og stryges med æggestrygelse, hvorefter der kommes
birkes på.
Skæres ud i ca. 5-6 cm brede snitter.
Stilles på en plade med bagepapir og hæver i ca. 20-30 minuter.
Bages ved 225ºC i ca. 8-10 minuter.
Tips: Hvis man mener det er for lidt fyld, kan der evt. øges i knuste
makroner.