Logo

Tebirkes med fyld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

100 g gær 
1 l lunken vand
1 dl olie
¾ tsk salt
½ tsk sukker
ca. 1750 g hvedemel
2 æg
Fyld: 250 g (1 ps.) knuste makroner 
 
Bland gær og lunkent vand sammen og rør til gøren er opløst.
Olie, salt, sukker og hvedemel røres i, æltes godt sammen til dejen er ret lind.
Del dejen i 2 lige store stykker og form dem aflange.

De skal så ligge i ca 10 min.
Derefter rulles dejen ud til et aflangt stykke (ca. 90 X 30 cm), hvorpå
der kommes de knuste makroner i midten.
Den ene kant pensles med æggestrygelse.
Fold derefter en ⅓ af dejen ind mod midter og den med strygelsen ind
over den der lige er foldet. Trykkes lidt sammen ved folden, for at fyldet ikke skal løbe ud.
Vendes, rulles lidt og stryges med æggestrygelse, hvorefter der kommes
birkes på.
Skæres ud i ca. 5-6 cm brede snitter.
Stilles på en plade med bagepapir og hæver i ca. 20-30 minuter.
Bages ved 225ºC i ca. 8-10 minuter.
 

Tips: Hvis man mener det er for lidt fyld, kan der evt. øges i knuste
makroner.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.831 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her