Logo

Tebirkes 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

50 g gær
2 dl lunken vand
2 æg
75 g smør/margarine
1 tsk salt
ca. 500 g hvedemel
 
Til indrulning: 100 g smør/margarine
Pensling: sammenpisket æg
Pynt: birkes
 
Udrør gæren med lunkent vand og tilsæt æggene.
Smørret smuldres nu i halvdelen af melet og rør dette i gærblandingen
sammen med saltet.
Slå mere hvedemel i dejen og tag den ud på bordet.
Ælt den med så meget hvedemel, at den stadig er blank os smidig.
Sæt dejen lunt til hævning i 45 min.
Slå dejen ned og ælt den igennem, evt. med lidt mere hvedemel.
Udrul dejen på et meldrysset bord til en rektangel.
Skær iskoldt smør i tynde skiver og læg dem ved siden af hinanden på ⅔ dele af dejen.
Fold den smørfrie dej halvt ind over den smørbelagte del, og fold den anden side over.
Udrul dejen igen og fold endestykkerne ind over hinanden.
Vend dejen ½ omgang og gentag udrulningen og sammenfoldningen 2 gange.
Skær dejen igennem på langs.
Udrul hver trekant til en stang ca. 60 cm. lang.
Skær denne i ca. 5 cm. brede stykker.
Læg stykkerne på en plade til efterhævning på et ikke for varmt sted i ca. 15 min.
Tænd ovnen og indstil den på 225ºC.
Pensl stykkerne med sammenpisket æg og drys med birkes.
Bag brødene i ca. 15 min.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.859 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her