50 g gær
2 dl lunken vand
2 æg
75 g smør/margarine
1 tsk salt
ca. 500 g hvedemel
Til indrulning: 100 g smør/margarine
Pensling: sammenpisket æg
Pynt: birkes
Udrør gæren med lunkent vand og tilsæt æggene.
Smørret smuldres nu i halvdelen af melet og rør dette i gærblandingen
sammen med saltet.
Slå mere hvedemel i dejen og tag den ud på bordet.
Ælt den med så meget hvedemel, at den stadig er blank os smidig.
Sæt dejen lunt til hævning i 45 min.
Slå dejen ned og ælt den igennem, evt. med lidt mere hvedemel.
Udrul dejen på et meldrysset bord til en rektangel.
Skær iskoldt smør i tynde skiver og læg dem ved siden af hinanden på ⅔ dele af dejen.
Fold den smørfrie dej halvt ind over den smørbelagte del, og fold den anden side over.
Udrul dejen igen og fold endestykkerne ind over hinanden.
Vend dejen ½ omgang og gentag udrulningen og sammenfoldningen 2 gange.
Skær dejen igennem på langs.
Udrul hver trekant til en stang ca. 60 cm. lang.
Skær denne i ca. 5 cm. brede stykker.
Læg stykkerne på en plade til efterhævning på et ikke for varmt sted i ca. 15 min.
Tænd ovnen og indstil den på 225ºC.
Pensl stykkerne med sammenpisket æg og drys med birkes.
Bag brødene i ca. 15 min.