Tærtedej:
200 g hvedemel
70 g smør
½ æg
½ dl koldt vand
½ tsk salt
Fyld:
150 g kogt røget skinke i tern
125 g Saint Albray i tern
1 ½ dl cremefraiche 18%
1 ½ æg
½ tsk fint revet muskatnød
1 tsk provencekrydderi
Salt og peber
Dejen æltes sammen til en smidig dej.
Den stilles i køleskab i ca. 30 min.
Dejen rulles ud på en bordplade med lidt hvedemel.
En tærteform (ca. 25 cm i diameter) smøres og dejen kommes i formen.
Tærtebunden prikkes med en gaffel.
Skinketern og Aaint Albray tern kommes på tærtebunden. Cremefraiche, æg, muskatnød, provencekrydderi, salt og peber piskes let sammen.
Æggemassen hældes over og tærten bages i ovn ca. 35 min ved 200°C.
Tips: Istedet for skinke kan fx. anvendes kogte gulerødder i tern.