Sennepsglaserede svinekoteletter med en pikant sursød smag.
Sammen med dampet broccoli bliver de et delikat måltid. Hverdagsmad
• Mørt svinekød har et højt indhold af protein og jern.
• Marmelade giver meget smag, men intet fedt.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 20 min. 4 Portioner
# Råvarer til Svinekotelet sursød
4 svinekoteletter med ben à ca. 125 g
3 spsk appelsinmarmelade
2 spsk soya
1 spsk usødet fransk grov sennep
½ tsk meget finthakket chilifrugt (valgfrit)
½ dl vand
1 tsk sort peber
1 tsk olie
4 cm porre
GARNERING:
appelsin
* Fremgangsmåde:
1 Bland marmelade, soya, sennep og finthakket chili i en
skål.
Rør vandet i og bland det godt. Stil det til side.
2 Krydr koteletterne med sort peber.
Opvarm olien på en teflonpande.
Læg koteletterne på panden og steg dem 2 min. på hver side.
3 Hæld marmeladeblandingen over koteletterne og giv det et
opkog.
Skru ned til helt svagt blus.
Dæk med låg og lad det simre i 15 min.
Skyl porren og skær den i skiver. Kom den på panden.
4 Anret koteletterne på et serveringsfad og garner med
appelsinskiver.
Server med skyen til.
Tips & råd
Der findes forskellige typer soyasauce. Vælg mellem mild og
sød eller stærk og salt.
Koteletterne bliver ekstra gode, når du blander salt og sød
soya.
Fransk Dijonsennep som er lavet af brune sennepsfrø, vin og
krydderier kan variere i smag og konsistens. Fra stærk til sød og fra grov til
fin.
VARIATION
I stedet for appelsinmarmelade kan du anvende gelé, fx
ribsgelé eller prøv med abrikos- eller blommemarmelade i stedet. Kom lidt stødt
ingefær i marmeladeblandingen, så bliver smagen mere eksotisk.
PR. PORTION: Energi: Kcal 219 = kJ 920
Kulhydrat 8 g Protein 22 g Fedt 11 g (45%) Fibre 0 g