En enkel og hurtig sursød marinade, som forvandler
koteletterne til en saftig ret med masser af smag. Gode at grille
• Den krydrede marinade er helt fedtfri • Svinekød
indeholder kun lidt fedt.
Forberedelse 15 min. + marinering. Tilberedning 15 min. 4 Portioner
# Råvarer til Svinekoteletter grillede:
4 svinekoteletter à 150 g
GLASERING:
1 dl barbecue-sauce
2 spsk sirup
1 tsk usødet sennep
1 spsk hvidvinseddike
¼ tsk stødt ingefær
1 fed hvidløg hakket
friskpresset citronsaft
* Fremgangsmåde:
1 Opvarm grillen til kullene er dækket med hvid aske, eller
opvarm ovnens grill.
2 Læg koteletterne i en gryde med vand, så de er dækket og
bring i kog ved jævn varme.
Skru ned og lad koteletterne koge ved svag varme, til de er
møre, ca. 5 min.
Lad koteletterne dryppe af og læg dem i et halvdybt fad.
3 Bland barbecue-sauce, sirup, sennep, hvidvinseddike,
ingefær og hvidløg i en gryde.
Varm det op ved svag varme og lad det simre 3 min. under
omrøring.
Smag tilmed friskpresset citronsaft.
Hæld blandingen over koteletterne og lad dem trække i 5 min.
4 Placer koteletterne med sauce på grillens rist.
Grill 15 cm fra varmen i 5 min. og vend dem så.
Pensl med resten af saucen og grill yderligere 5 min.
Server med kogte kartofler eller kartoffelmos og stuvet
blomkål.
Tips & råd
At forkoge koteletterne er en god metode, til at fjerne
overflødigt fedt.
Lad koteletterne dryppe grundigt af, inden de steges.
Sirup og vineddike gør at saucen bliver sursød.
Tilsæt friskpresset citronsaft efter egen smag.
Varm op under omrøring, så saucen ikke brænder på.
FORBERED: Kog koteletterne, ifølge trin 2, dagen før de skal
serveres.
Dæk med alufolie og stil dem i køleskabet.
PR. PORTION: Energi: Kcal 162 = kJ 680
Kulhydrat 9 g Protein 27 g Fedt 2 g (11%) Fibre 0 g