Det behøver ikke at være spor besværligt at have
(sommer)gæster. Giv dem en kold suppe eller måske noget fra »salatbaren« til
forret. Her er forslag til hovedretter. Dessert-ideer findes her.
Til 6 personer. Tilberedningstid: 15 min. Køletid: 1 time. Ikke
fryseegnet
#
3 store modne avocado
1 citron
1¼ l hønsebouillon (fx af terning)
1 dl piskefløde
karse, brøndkarse eller storbladet persille
1 lille chili (kan udelades)
salt og peber fra kværn
*
1. Del avocadoerne på langs og fjern stenene.
Tag frugtkødet ud med en ske og hæld saften af en halv
citron over.
Gnid frugtkødet gennem en sigte eller mos det i en blender
sammen med lidt af bouillonen og karse (eller hvad du vælger) og evt lidt chili.
2. Pisk pureen med resten af bouillonen og fløden.
Smag til med salt, peber og citronsaft.
3. Lad suppen stå tildækket i køleskabet i 1 time.
Serveres evt. med en isterning i og pyntet med lidt karse og
evt. en »citronrytter«.
Ristet brød eller flûtes serveres til.
Tips: En af avocadoerne kan udskiftes med 3 grønne asparges
og den ¼ l bouillon kan erstattes af ¼ l mousserende vin, som dog først
tilsættes lige før servering.