Trækul: Indirekte
Gas: Indirekte/middel varme
Forberedelse: 5 minutter. Stegetid: 2-3 timer
2 spsk paprika
1 spsk rørsukker
1 spsk chilipulver
1 spsk stødt spidskommen
1 spsk sukker
1 ½ tsk groft stødt sort peber
2 tsk salt
2 kg svinebov uden ben
Stærk peber- og eddikesauce:
1,8 dl cidereddike
1,8 dl hvidvinseddike
2 spsk sukker
½ tsk chiliflager
½-1 tsk Tabasco
salt og friskkværnet sort peber
16 burgerboller eller sprøde boller
coleslaw, som tilbehør (evt.)
A. Kom paprika, rørsukker, chilipulver, spidskommen, sukker, sort peber og salt i en lille skål og rør det godt sammen.
Fordel blandingen over svineboven og gnid den godt ind i kødet.
Når kødet er blevet gnedet med krydderier, rulles det sammen og snøres stramt med bomuldssnor, så det holdes samlet og ikke bliver tørt.
B. Læg kødet midt på stegeristen og grill det indirekte over middel varme i 2 ½-3 timer, til det er meget mørt.
Vend jævnligt kødet under stegningen.
Tag kødet af grillen, dæk det til og lad det hvile i 10 min.
C. Sauce: Hæld imens cider- og hvidvinseddike, sukker, chiliflager og Tabasco i en kasserolle.
Bring saucen i kog og lad den simre i 10 min., til den er kogt ind til ca. to tredjedele.
Smag til med salt og peber og hold saucen varmen.
D. Pluk kødet fra hinanden med to gafler, eller skær det i fine strimler.
Hæld det plukkede kød i en skål, hæld den varme sauce over og bland det godt. Server kødet i burgerbollerne, eventuelt med coleslaw til.