Tilpasset camping og Trangia sæt
4 pærer
1 stang vanilje
½ flaske rødvin
Lidt kanel
2 dl sukker
1 citron
2 dl yoghurt naturel
150 g hakket chokolade
1 dl fløde
Vaniljestangen flækkes på langs, og kornene skrabes ud med den sløve side af en kniv.
Pærerne skrælles og kærnehuset skæres ud fra bunden med en kniv.
De lægges i den store gryde sammen med vin, kanel, halvdelen af sukkeret, det halve af vaniljestangen og citronen, hvor toppen er skåret af.
Fyld gryden med vand, så det dækker pærerne.
Gryden med pærerne sættes over blusset og koger i ca. 20 min.
Prøv at stikke en kniv i en af pærerne.
Når den virker blød, og kniven 'trænger' let ind, er den færdig.
Tag gryden afvarmen, men lad pærerne blive i med panden på som låg.
Mens pærerne koger, røres yoghurt med resten af sukkeret og det sidste af vaniljen i den lille gryde.
Dette varmes igennem til sukkeret er opløst.
Hæld cremen op i en lille beholder, og lad den køle af.
Skyl den lille gryde til chokoladesaucen.
Til chokoladesaucen varmes fløden op i den lille gryde, og den hakkede chokolade smeltes i den varme fløde.
Fløden må ikke koge da chokoladen vil skille.
Udskæring: Tager en pære i den ene hånd og skær med kniven lodrette snit, og vupti ligner det noget fra det kongelige køkken.