Polenta smager godt, specielt hvis du har mulighed for at varme den op på stedet.
1 liter vand
220 g polentamel
1,25 tsk salt
50 g smør
olie til pensling
Hæld vandet i en gryde, tilsæt salt og kog op.
Småkog herefter ved middelstærk varme.
Drys langsomt polenta melet i gryden under konstant omrøring.
Sæt stegepladen på lavest mulige temperatur og lod polentaen stå i 40 minutter. Rør rundt et par gange med en træske.
Polentagrøden er klar, når den slipper fra grydens kanter.
Tilsæt smørret og bland godt sammen.
Hæld polentaen i en kageform og stil formen til afkøling.
Polentaen skæres i stykker og svitses i et par minutter i lidt smør eller olie før servering.
Det er ikke altid så enkelt at varme noget op, når man er på tur i naturen, men en lille primus og en gryde i aluminium eller et trangia sæt kan jo gøre arbejdet.