8 store koteletter
Marinade:
0,5 dl hvidvin
3 spsk olie
½ tsk salt
2 tsk knuste enebær
2 tsk knuste rosa peberkorn
1 tsk tørret timian eller 1 spsk frisk
½ citron i tynde skiver
3 spsk hakket løg
1 -2 spsk hyldeblomster evt. tørret
Linsesalat:
2 dl linser
1 fed hvidløg
2 skalotteløg
1 porre
2 gulerødder
2 pastinakker
2 tsk olivenolie
Dressing:
1 spsk olivenolie
1 spsk vand
1-2 tsk dijonsennep
Bland alle ingredienser til marinaden og vend koteletterne i, en ad gangen, til alt kødet er dækket.
Stil det i kølskabet natten over - vend kødet nogle gange undervejs.
Tag kødet op af marinaden og dup det tørt med køkkenrulle.
Steg koteletterne på en varm grill 4-5 min. på hver side.
Servér fx. med nye kartofler, en frisk grøn salat og linsesalat.
Linsesalat:
Kog linserne efter pakkens anvisning.
Hak løg og hvidløg fint.
Skær porre, gulerødder og pastinakker i små tern, stimler eller skiver. Sautér alle grønsagerne i en sautérpande med olivenolie og vend linserne i. Krydr med salt og peber.
Pisk dressingen sammen, krydr med salt og peber og vend den i salaten.