4 bovsteaks, ca. 1 ½ cm tykke uden fedtkant
Marinade
2 spsk tomatpuré
1 spsk olie
2 spsk eddike
½ tsk tørret oregano eller ½ spsk tørret
½ tsk paprika
¼ tsk stødt chilipeber
½ tsk peber
1 tsk sennep
½ tsk sukker
1 dl vand
1 fed hvidløg
1 tsk salt
Gul kartoffelsalat
1 kg kogte faste kartofler
300 g løsfrosne majs eller 3 friske kolber
2-3 tomater, gerne gule
Dressing
3 dl ymer
1 løg
½-1 spsk karry
½ tsk stødt koriander
1-1 ½ spsk citronsaft
Bland marinaden i en gryde og kog den under omrøring 8-10 minutter. Hæld den i en skål og afkøl den helt.
Læg kødet i og marinér det mindst 30 minutter i køleskab.
Vend kødet én gang.
Skær de pillede kartofler i skiver og bland dem med majsen.
Hvis majsen er meget grov, gives den først et opkog i letsaltet vand og afkøles.
Rør dressingen sammen og smag til med salt og peber.
Bland kartofler og majs i og lad salaten trække, mens kødet grilles.
Pynt salaten med tomater lige før servering.
Grillen er først klar, når kullene er grå og alle flammer er væk.
Skrab overskydende marinade af bovsteaksene.
Læg dem på grillen og giv dem 7-8 minutter på hver side, ca. 15 minutter i alt.