Lækker, nordisk inspireret opskrift med velsmagende lammeryg.
Kødets gode smag, suppleres af en dejlig salat med kartofler vendt i en cremet
flødemarinade.
Til 4-6 personer Tilberedningstid: ca. 1 time
# Ingredienser
1 hel lammeryg eller 1 kam
2-3 fed hvidløg
evt. 1 bdt persille eller timian
olie til pensling
salt og peber fra kværn
* Tilberedning
1. Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Skær nogle snit i skindsiden og spæk med flækkede hvidløg og
evt. små duske af persille eller timian.
2. Kødet pensles med olie og drysses med rigeligt peber.
Sæt det på et roterende spid på grillen.
3. Steg ryggen eller kammen ca. 1 time, mens der pensles med
olie af og til, så kødet ikke bliver tørt.
Det smager bedst, hvis det har en fin, brun skorpe.
Flyt evt. spiddet længere ned mod kullene de sidste 5-10
min., hvis det er nødvendigt.
Med et stegetermometer i centrum af kødet:
Meget rødt – 55 °C
Rødt – 58 °C
Medium – 62 °C
Gennemstegt – 68 °C
Temperaturen på udegrillen skal være mellem 130-150 °C ved langtidsstegning og
ved almindelig stegning som her anbefales 185 °C.
4. Pas endelig på, at kødet ikke får for meget; det skal kun
være rosa; 58-60 °C.
Lad det trække på et skærebrædt i ca. 10 min.
Drys med salt inden det skæres ud i tykke »koteletter«.
5. Serveres med lune flûtes eller groft brød og helst
grillstegte grønsager, fx tomater eller peberfrugter.
Alternativt kan du servere en lækker kartoffelsalat i
flødemarinade.
Tips:
Opskriften er beregnet på en udegrill, gas eller trækul.
Hvis du kun bruger ovn uden grill:
Beregn 15 min til bruning ved 225 ºC, og dæmp varmen til 200 ºC.
Lavere temperatur hindrer dannelsen af sprødt skind.
Steg 25-35 min, afhængig af, hvor rosa ryggen ønskes.
Husk 10 min hviletid.