- drik en »stanglækker« smoothie til stængerne.
# Ingredienser:
250 g koldt smør
250 g hvedemel (ca. 4¼ dl)
5 spsk sukker
75 g finthakkede smuttede mandler
Pynt: 1 sammenpisket æg og perlesukker
*
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i hvedemelet.
Tilsæt sukker og mandler og saml hurtigt dejen.
Læg den tildækket og koldt i nogle timer.
Tril dejen ud i lillefingertykke stænger - ca. 4 cm lange.
Læg stængerne på bagepapir eller smurt bageplade.
Pensl med æg og drys med perlesukker.
Bag mandelstængerne øverst i ovnen ca. 7 min. ved 200 °C.
Energiindhold pr. »stang«: 805 kJ
Energifordeling: Protein: 5%, Kulhydrat: 35%, Fedt: 60%
Fryseegnet: Nej, Tilberedningstid: 60+ min