ca. 40 stk
150 g mandler (3 dl)
150 g smør
200 g hvedemel (3 ¼ dl)
100 g sukker (1 ¼ dl)
1 usprøjtet appelsin
ca. 50 g mørk chokolade
Skold smut og hak mandlerne fint, evt. i en foodprocessor. Skær koldt smør i mindre stykker og smuldr det med hvedemel, evt. i en foodprocessor. Tilsæt sukker, hakkede mandler, fint revet appelsinskal. Saml dejen uden at ælte og sæt den tildækket i køleskab ca. ½ time. Tril dejen i stænger 1-1,5 cm tykke. Skær dem i stykker på ca. 5 cm. Sæt dem på bageplade med bagepapir. Bag dem øverst i ovnen ca. 10 min. Ved 200°c. Afkøl på rist. Smelt chokoladen i vandbad og dyp den ene ende af stængerne i det. Når chokoladen er stivnet, opbevares kagerne i lufttæt dåse.