Trækul: Direkte
Gas: Direkte/høj varme
Forberedelse: 30 minutter. Stegetid: 5 minutter
olie til pensling
7 spsk sukker
2 spsk kokosmel
reven skal af 1 appelsin, gem frugten, da saften skal bruges
3 dl piskefløde
2 spsk rom
6 store bananer
A. Pensl en bageplade med lidt olie.
Hæld 6 spsk af sukkeret i en kasserolle med 2 spsk koldt vand.
Bring det langsomt i kog og lad det koge i 6-8 min., til sukkeret får en gylden farve.
Tag kasserollen af varmen og rør kokos og appelsinskal i.
B. Hæld karamelmassen over på den smurte bageplade og lad den stå og stivne i 10 min.
Bræk den hårde karamel i stykker, kom den i en foodprocessor og blend den til pulver.
C. Pisk imens fløden sammen med rommen og resten af sukkeret, til den danner bløde toppe.
Sæt flødeskummet i køleskab, til det skal bruges.
D. Skær bananerne over på langs.
Pres lidt appelsinsaft ud over de halve bananer.
Drys snitfladen med karamel pulveret.
Grill bananerne (med skrællen nedad) direkte over middel varme i 5 min., til karamelpulveret er smeltet og gyldent.
Server dem varme med flødeskummet til.
Pynt med reven appelsinskal.
Tips: Du kan lave karamelpulveret i forvejen, men sørg for at opbevare det i en lufttæt beholder og brug det samme dag, som det er lavet.
Appelsinsaften trænger ind i bananerne, mens de ligger på grillen.
Drys et jævnt lag karamelpulver ud over de overskårne bananer.