Salaten er blandet
med sød og syrlig frugt og passer godt til det meste julemad.
6-8 personer. Arbejdstid:
30 min. Kogetid: 20 min.
#
150 g perlerug eller
perlespelt
75 tørrede dadler
2 appelsiner
1 lille
radicchiosalat
2 forårsløg
Dressing:
1-2 appelsiner (øko)
2 spsk citronsaft
eller æblevineddike
3 spsk koldpresset
olie
salt og peber
*
Skyl kornperlerne
grundigt, og sæt dem over i rigeligt koldt vand.
Giv det et opkog,
skru ned, og lad det simre, til kornene er helt møre ca. 20 min.
Hæld dem i et
dørslag, skyl dem med koldt vand, og lad dem dryppe godt af.
Pisk 1 spsk
fintrevet appelsinskal og 5 spsk appelsinsaft sammen med citronsaft, olie, salt
og peber.
Vend de afdryppede
kornperler sammen med dressingen.
Skær dadlerne i små
stykker.
Skær skræl og den
hvide hinde af appelsinerne, og skær frugtkødet i små stykker.
Vend dadler og
appelsinstykker i salaten sammen med plukket eller snittet salat og
fintsnittede forårsløg.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin