Den sprøde
dessertkage, Pavlova, menes at være skabt til ære for den russiske ballerina
Anna Pavlova, som turnerede i både New Zealand og Australien. Begge lande
hævder at have opfundet desserten.
Pavlova
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 50 min. 6 personer
#
6 æggehvider
300 g flormelis
100 g chokolade
Fyld:
3-4 kiwifrugter
3-4 klementiner
2½ dl piskefløde
*
Pisk æggehviderne
meget stive.
Pisk flormelissen i
lidt ad gangen, til marengsen er sej og fast.
Smelt chokoladen og
vend den i, så marengsmassen bliver stribet.
Bred marengsmassen
ud i en cirkel (ca. 22 cm) på en bageplade med bagepapir og form en fordybning
i midten til fyldet.
Bag den store
marengs ved 125 °C i ca. 1 time.
Skær skrællen af
kiwifrugterne og skær dem i mundrette stykker.
Pil klementinerne og
del dem i både.
Pisk fløden til
blødt skum.
Anret flødeskum og
frugt på marengsen lige før servering.
Tip: Hæld evt. en
chokoladesauce bestående af 150 g smeltet chokolade og 1 dl fløde over frugten.
Fyldte chokolademarengs
Arbejdstid: 40 min.
Bagetid: 20 min. ca. 10 stykker
#
3 æggehvider
125 g sukker
100 g marcipan
100 g nødder
50 g chokolade
25 g syltet
appelsinskal
*
Pisk æggehviderne
meget stive.
Pisk halvdelen af
sukkeret i lidt ad gangen.
Riv marcipanen og
hak nødder, chokolade og syltet appelsinskal.
Vend det sammen med
resten af sukkeret og vend det i æggehvidemassen.
Sæt marengsdejen i
toppe med 2 spiseskeer på en bageplade med bagepapir.
Bag marengsene ved
130 °C i ca. 20 min., eller til de er sprøde.