200 g pasta conchiglie
200 g blæksprutte (10 armet) frisk el. frossen
2 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
⅓ dl tør hvidvin
200 g gulerødder
100 g squash
bredbladet persille
Dressing:
3/8 dl hvidvinvinaigre
13/16 dl jomfruolivenolie
evt. lidt hvidvin
Pastaen koges al dente, og skylles i koldt vand.
Hvis blæksprutten er frisk skæres arme og hinder af, og den vendes som en strømpe.
Skær blæksprutten i 1 cm tykke ringe.
Sauter skiverne i nogle minutter i olie.
Tilsæt presset hvidløg og efter 1 minuts forløb hvidvin og lidt salt.
Lad det hele koge igennem i nogle minutter. Lad det køle hurtigt af.
Tilsæt de julienneskårerne urter og det meste af den grofthakkede persille.
Ingredienserne til dressingen røres sammen og tilsættes blandingen, indtil konsistensen er passende.
Juster smagen med lidt vand. Smages til med salt og peber.