Jeg plejer at lade skal blive på frugterne til denne dessert, så man har noget at holde ved, når man skal dyppe dem i cremen. Hvis man har færre gæster, kan man bare skære ned på antallet af forskellige frugter, men hav deres farve i tankerne, når du udvælger. For der er ikke noget bedre end lidt farve...
Til 8 personer
3 modne ferskner eller nektariner
3 røde æbler
1 stor bunke røde eller grønne vindruer
8 modne friske figner
1 lille Galia- eller Chantarelmelon eller en stor skive vandmelon
8 modne abrikoser
Til passionscremen:
4 passionsfrugter
150 ml piskefløde, 38%
fintrevet citronskal fra en lille citron
2 spsk flormelis eller mere efter smag
2 spsk appelsinjuice
5 spsk græsk yoghurt naturel
rigeligt med knust is til serveringen
For at lave passionscremen skal du skære passionsfrugterne i halve og skovle kødet ud i en skål.
Pisk fløde, citronsal og flormelis sammen, til det danner små toppe og pisk dernæst gradvist appelsinjuice, yoghurt, passionsfrugtkød i, så blandingen forbliver blødt pisket.
Kom blandingen i en lille serveringsskål med en ske, dæk det til og sæt til afkøling i køleskabet.
Skær frugterne i passende stykker til hver portion.
Læg dem på en bakke, dæk til med husholdningsfilm og sæt dem til afkøling i køleskabet, indtil de skal serveres.
Dæk en stor rund serveringstallerken eller bakke med masser af knust is og placer skålen med passionscreme midt i isen. Arranger de forberedte og afkølede frugtstykker pænt henover isen og server straks.
Variation:
Du kan varierer valget af frugter af, hvad der er til rådighed eller ioverensstemmelse med et bestemt tema, hvis du vil.
Røde frugter såsom jordbær, kirsebær, blommer, røde æbler og røde vindruer går godt til 300 g græsk yoghurt blandet 2 spsk citronkød og fintrevet citronskal fra en lille citron.
I forbindelse med et italiensk tema kan du servere friske figner, ferskner pærer, grønne vindruer og melon med for eksempel en skål let sødlig mascarpone-ost.
Til tropisk tema brug da papaja, mango ananas, kiwi, melon og server sammen med passionscremen.